Міжгірська громада
Закарпатська область, Хустський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Порядок роботи суб’єктів господарювання у разі встановлення у регіоні «червоного» рівня епідемічної небезпеки

Дата: 13.10.2021 13:20
Кількість переглядів: 626

До уваги суб’єктів господарювання

 

ПОРЯДОК РОБОТИ

суб’єктів господарювання у разі встановлення у регіоні

«червоного» рівня епідемічної небезпеки

 

          На території Закарпатської області епідемічна ситуація із захворюваності на COVID-19 погіршується. Минулого тижня зареєстровано перевищення індикаторного показника, характерного для «помаранчевого» рівня епідемічної небезпеки. Інтенсивний щотижневий приріст виявлених випадків та госпіталізація хворих призведе до встановлення у регіоні «червоного» рівня епідемічної небезпеки та обмеження щодо діяльності суб’єктів господарювання.

          Зважаючи на цю ситуацію та у разі низького рівня вакцинування організованих колективів, після встановлення у регіоні «червоного» рівня епідемічної небезпеки, робота тих суб’єктів господарювання, представники організованих колективів яких не отримали повний курс вакцинації, буде припинена.

          На сьогодні законодавство України дозволяє працювати цілому ряду секторів економіки навіть при «червоному» рівні за умови вакцинації працюючого персоналу. Зокрема, постановою Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (зі змінами) регламентована можливість провадження діяльності після встановлення «червоного» рівня епідемічної небезпеки за умови вакцинації від COVID-19 всіх працівників того чи іншого суб’єкта господарювання.           

          Зазначеною постановою передбачено ряд обмежень для суб’єктів господарювання, що застосовуються у разі встановлення «червоного» рівня епідемічної небезпеки. Однак, „обмеження, передбачені підпунктами 1-7, 9, 14 та 16 пункту 3-5, не застосовуються за умови наявності у всіх учасників (відвідувачів, користувачів), крім осіб, які не досягли 18 років, та організаторів заходу (співробітників закладу, ринку) негативного результату тестування на COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції або експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, яке проведене не більш як за 72 години до здійснення заходу (відвідування закладу, ринку), або документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації, міжнародного, внутрішнього сертифіката або іноземного сертифіката, що підтверджує вакцинацію від COVID-19 однією дозою однодозної вакцини або двома дозами дводозної вакцини (зелені сертифікати), які включені Всесвітньою організацією охорони здоров’я до переліку дозволених для використання в надзвичайних ситуаціях, негативний результат тестування методом полімеразної ланцюгової реакції або одужання особи від зазначеної хвороби, чинність якого підтверджена за допомогою Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія (Дія)”.

 

Комісія з питань техногенно-екологічної

безпеки та надзвичайних ситуацій Міжгірської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь