Міжгірська громада
Закарпатська область, Хустський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Утворення Координаційного штабу з вирішення гуманітарних та соціальних питань

Дата: 07.03.2022 14:20
Кількість переглядів: 713

Виконавчий комітет Селищної Ради Хустського району Закарпатської області вирішив утворити Координаційний штаб з вирішення гуманітарних та соціальних питань.

Штаб створений з метою сприяння громадянам у подоланні складних життєвих обставин у зв'язку зі збройною агресією Російської Федерації проти України, забезпечення оперативної координації заходів з вирішення проблемних питань у гуманітарній та соціальній сферах,  відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України «Про правовий режим воєнного стану», Указу Президента України № 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні».

З метою реалізації покладених на нього функцій наділений Координаційний штаб наступними повноваженнями:

• здійснювати оперативну взаємодію з обласними військовими адміністраціями, органами державної влади та місцевого самоврядування;

• забезпечити ефективну співпрацю з органами влади та місцевого самоврядування іноземних держав, міжнародними організаціями, іноземними донорами щодо формування та отримання гуманітарної допомоги для постраждалих міст України;

• проводити збір інформації про осіб, що бажають надати гуманітарну, волонтерську чи іншу допомогу, координацію діяльності таких осіб;

• здійснювати організацію і координацію постачання гуманітарних вантажів на логістичний хаб гуманітарної допомоги у м. Ужгород, з метою їх сортування і подальшої доставки залізничним та автомобільним транспортом обласним військовим адміністраціям і розподілу серед цивільного населення, лікарень та інших об’єктів соціальної інфраструктури.

Наразі створений портал Гуманiтарно-комунiкацiйного центру для реєстрації та інформаційного супроводження тимчасово переміщених осіб: https://www.mizhgir.com/.

Розгорнуто роботу Гуманітарного Центру Міжгір’я, який організує збір та доставку гуманітарної допомоги в Україну: https://www.humanitarian-mizhhirya.com/. Звітування про роботу Центру відбувається на фейсбук-сторінці https://www.facebook.com/humanitarian.mizhhirya.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь