Міжгірська громада
Закарпатська область, Хустський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Увага! Розпочинається сезон яфини

Дата: 06.07.2022 10:00
Кількість переглядів: 342

Аби дати ягоді добре дозріти, на територіях Міжгірської і Пилипецької ТГ вирішено почати заготівельну кампанію 13 липня.

За участі керівників Міжгірської та Пилипецької територіальних громад Василя Щура та Віталія Пиринця, старостів сіл даних ТГ та представників заготівельних організацій відбулася спільна нарада щодо початку збирання ягід (чорниці, брусниці), грибів та затвердження лімітів з їх заготівлі.

Учасників наради було ознайомлено з порядком проходження кампанії заготівлі дикоростучих у 2022 році. Відзначено, що кожна заготівельна організвація повинна визначитись щодо можливостей заготівлі, проплати за заготовлену ними ягоду. Говорилося і про честність у роботі, адже контроль проводитимуть представники виконавчого апарату селищної та сільської рад, старости, поліція. Акцентовано увагу й на тому, що кожен заготівельник на своїх заготівельних пунктах має мати чіткий облік та документи на перевезення, відповідний дозвіл, який видається при проплаті за ліміт.

Виникла дискусія щодо тих заготівельників, які нечесно працюють, стараючись нелегально проводити заготівлю без оплати за ліміти. До таких буде вжито жорсткі міри покарання, а також можливе недопущення їх до заготівельної кампанії на територіях Міжгірської та Пилипецької ТГ. Крім того, на нараді було внесено пропозицію щодо запровадження для таких практики продажу лімітів на умовах конкурсу, що дасть змогу чесно працювати, тим самим збільшивши надходження до бюджетів.

Щодо початку заготівельної кампанії то, на думку учасників спільної наради, аби зберегти генофонд ягоди, даючи їй дозріти, слід розпочати 13 липня.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь