Міжгірська громада
Закарпатська область, Хустський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

СПРИЯННЯ ЛЮДЯМ З ІНВАЛІДНІСТЮ. СПІВПРАЦЮЄМО З ФАХІВЦЯМИ РЕАБІЛІТАЦІЙНОГО ЦЕНТРУ

Дата: 07.09.2023 16:00
Кількість переглядів: 222

У Міжгірській громаді відбувся «круглий стіл», де обговорили проблеми та перспективи надання соціальних послуг. Зокрема, таких, як реабілітація жінок, дітей з інвалідністю та інших груп населення, постраждалих від війни.

Захід провели спільно з ГО «Жінки та діти з інвалідністю Північного Донбасу» у рамках проєкту «Адвокати покращення соціальних послуг в умовах воєнного стану для постраждалих та громад Львівської та Закарпатської областей». Він став можливим завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) та щирій підтримці американського народу через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА».

У важливому заході взяли участь Міжгірський селищний голова Василь Щур, заступники Іван Кость, Ганна Вощепинець, Микола Плець, працівники закладів сфери надання соціальних послуг, освіти, охорони здоров'я, ВПО та люди з інвалідністю.

Фахівці розповіли про сучасний стан надання соціальних послуг та систему реабілітації в Україні.

Враховуючи власний досвід, продемонстрували нові методики роботи з пацієнтами з різними видами травм. Зокрема, такими, як порушення та затримка мови, розлади аутичного та психологічного характеру.

У свою чергу про реабілітацію пацієнтів у Міжгірській громаді розповіли керівник КНП «ЛПУ «Міжгірська райлікарня» Руслан Бальцій, медичний директор установи Ярослава Пазина.

З роботою інклюзивно-ресурсного центру, який діє на базі Міжгірського ліцею №2 ім. А. Волошина, ознайомила начальник відділу освіти, сім'ї, молоді, спорту та культури Надія Олексієнко.

У підсумку підписали важливий документ – Меморандум про співпрацю та партнерство, учасниками якого стали Міжгірський селищний голова Василь Щур, керівник ДРУЦКРОІ «Донбас-Прикарпаття», координаторка заходів грантового Проєкту Світлана Фоміна та голова ГО «Жінки та діти з інвалідністю Північного Донбасу» Надія Поламарчук.

Керівник громади висловив щирі слова вдячності за організацію подібних заходів та цінні поради щодо надання якісних послуг тим, хто цього найбільше потребує.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних