Міжгірська громада
Закарпатська область, Хустський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Повідомлення про намір змінити тарифи з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення за результатами коригування

Дата: 07.06.2024 15:30
Кількість переглядів: 560

Міжгірське ВУЖКГ повідомляє про намір змінити тарифи на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення для населення, бюджетних організацій, установ та інших споживачів селища Міжгір’я за результатами коригування. На виконання наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 05.06.2018 року № 130 «Про затвердження Порядку інформування споживачів про намір зміни цін/тарифів на комунальні послуги з обґрунтуванням такої необхідності», «Міжгірське ВУЖКГ» доводить до відома наступну інформацію.

31.05.2024 року Міжгірське ВУЖКГ подало розрахунки планових тарифів до Міжгірської селищної ради. Планові тарифи на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення складають:

Водопостачання: Для потреб населення, бюджетних установ, організацій, інших категорій споживачів – 29, 53 грн з ПДВ.

Водовідведення: Для потреб населення, бюджетних установ, організацій, інших категорій споживачів – 15, 12 грн. з ПДВ.

Обґрунтування причин зміни тарифу

На даний момент для абонентів підприємства діють тарифи на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення, які встановлені відповідно до рішення Міжгірської селищної ради № 147 від 28.07.2023 року та введені в дію з 01 вересня 2023 року. Водночас планові витрати, які затверджені в діючих тарифах на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення не покривають всіх витрат фінансово-господарської діяльності, що обумовлюють збиткову діяльність Міжгірського ВУЖКГ. Фінансовий стан підприємства ставить під загрозу належне виконання підприємством функцій виробника житлово-комунальної послуги та стабільне забезпечення мешканців селища послугами централізованого водопостачання та водовідведення.

Підвищенню тарифів на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення сприяє зміна витрат на оплату праці (через збільшення розміру мінімальної заробітної плати), вартості електроенергії, паливо-мастильних матеріалів, зростання ставок податків та інших факторів (див. порівняльну таблицю)

Пояснююча записка до коригованих тарифів

з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення

 

Ціна
в чинному тарифі без ПДВ

в поданому на розгляд

% збільшення 

Бактеріологічні  аналізи води

58087

68785,55

18

Електроенергія

5,47

7,68

40

Паливно-мастильні матеріали

30, 86

43,9

42

Мінімальна тарифна ставка працівника І розряду

2270

3028

33

Мінімальна заробітна плата

6500

7100

10


Згідно з вимогами чинного законодавства, Закону України «Про житлово – комунальні послуги», «Про ціни і ціноутворення», «Про питну воду, питне водопостачання та водовідведення», «Про державне регулювання в сфері комунальних послуг» та  пункту 7 Порядку формування тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення, який затверджений постановою КМ України від 01.06.2011 р. № 869 «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги» в редакції постанови КМУ від 03 квітня 2019 року № 291, у разі зміни протягом строку дії тарифів обсягу окремих витрат, пов’язаних з господарською діяльністю (мінімальний прожитковий мінімум, енергетичні та матеріальні ресурси, податки і збори) ліцензіати зобов’язані провести розрахунки тарифів , які будуть покривати економічно обґрунтовані витрати в собівартості цих послуг та подати їх до органів, уповноважених здійснювати встановлення тарифів. На сьогодні таким уповноваженим органом для Міжгірського ВУЖКГ є орган місцевого самоврядування, а саме виконавчий комітет Міжгірської селищної ради.

В зв’язку зі зміною вартості  складових у погоджених тарифах на послуги  з централізованого  водопостачання та централізованого  водовідведення , комунальним підприємством «Міжгірське ВУЖКГ» проведено коригування. Коригування тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення – перерахунок тарифів у зв’язку із зміною протягом строку їх дії обсягу окремих складових, вартість яких змінилася з причин, що не залежать від ліцензата.

За результатом проведених розрахунків відсоток збільшення становить :

  • Централізоване водопостачання на 16 %
  • Централізоване водовідведення на 16 %

 

 

Види послуг

 

 

 

Одиниця

виміру

Діючий тариф з ПДВ з 01.09.2023 року, грн

Економічно обґрунтований

Тариф (плановий) з ПДВ, грн

 

Населення

Бюджетні

Інші споживачі

Населення

 

Бюджетні

Інші споживачі

Водопостачання

м3

 

25, 52

 

25, 52

25, 52

29, 53

 

29, 53

29, 53

Водовідведення

м3

 

13, 04

13, 04

13, 04

15, 12

15, 12

15, 12

Заяви, зауваження  та пропозиції приймаються у строк до 21 червня 2024 року за адресою:

Фактична: 90000, Міжгірське ВУЖКГ, селище Міжгір’я вул. Шевченка, 103

Юридична: 90000, Міжгірське ВУЖКГ, селище Міжгір’я, вул. Незалежності, 72 «А» та на електронну адресу vuzhkg98@ukr.net тел.2-33-17 або до Міжгірської селищної ради селище Міжгір’я, вул. Шевченка, 97. Електронна адреса mizhhirya@gmail.com

                                        

Міжгірське ВУЖКГ

 


Додаток 1

Додаток 2

Додаток 3



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних